Alla inlägg den 27 juli 2021

Av Sofia - 27 juli 2021 17:46

Vi vandrar inte enbart?vi äter gott oxå. Å sover gott som stockar i sköna hotellsängar. Lite matbilder på underbara måltider måste oxå dokumenteras.

Idag efter frukosten bestämde vi oss för att gå till Abisko turiststation och sedan vandra några km på Kungsleden. Stigen/leden till Abisko från Björkliden är en mil så det blev ?bara? fem km på den berömda Kungsleden. I skrivande stund räckte det med 2,5 mils vandring idag. Trött! Underbar sträcka längs med Torne träsk och utsikten av Lapporten framför oss. Gudomligt vackert och gudomligt väder. 24 grader o inte ett moln på den klarblåa himlen. Idag har vi inte befunnit oss på kalfjället utan vägen kantas av kortväxta björkar och mängder med midsommarblomster, prästkragar och småländsk linnéa.

Den bit vi traskade på Kungsleden var otroligt vacker. Mäktiga vatten. Mer folk och mer turism där än i Björkliden. Vi åt lunch innan vi återvände tillbaka i värmen. Vi var sugna på att bada i Torne träsk men vi vågade inte riktigt - tyvärr. Det är kallt!! Funderar på varför det heter Torne träsk?? Det klaraste och vackraste vatten jag sett. Träsk får mig att tänka på träsktrollet Shrek och träsk med krokodiler. Har inte sett en enda här. Varken Shrek eller krokodiler.

Hade kontakt med Stella idag. Hon sommarjobbar på kommunen och utomhus och det åskade så det dånade i marken (som hon skrev). Då känner man som moder att man är lååångt borta. Annars är jobbet ?helt ok? vilket är ett superlativ i övre klassen på tonårsspråk.

Souvenirerna från denna semester är inköpta, fina fina kåsor - de får pryda hemmet som inredningsdetalj. När vi vandrar får de ihopfällbara i plast duga bra. Det är så häftigt - att fylla på från rinnande vattendrag och bara dricka, gott, rent och kallt vatten.

Den entrecôte-biten smakade gudomligt igår.

Röding - även den hur god som helst

Vy från hotellet igår kväll i kvällssolen

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12
13 14 15
16
17 18
19
20
21 22
23
24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards