Alla inlägg den 29 juli 2021

Av Sofia - 29 juli 2021 14:02

Så var det dax att ta farväl av denna magiskt vackra plats. Björkliden med omnejd. Några dagar går fort när man har kul. Å vi har haft kul, vi har haft en perfekt semester. Vandrat oss trötta i strålande och vackert väder, ätit och sovit gott och njutit varenda sekund.

Efter en god frukost checkade vi ut och påbörjade den sista vandringen här. Tog Rallarevägen för att bese Rallarkyrkogården några km bort. Alla de som omkom i arbetet med att bygga Malmbanan till Narvik. De flesta dog faktiskt i en Tyfusepidemi i början av 1900-talet men vissa träffades av sprängsten när de sprängde med dynamit, andra dog Rallardöden (satte dynamit i munnen och tände på). Hemskt! Kändes lite kusligt att vandra omkring bland de vita korsen och läsa alla namnen.

Å järnvägen används flitigt av malmtågen. Det tutas ofta, fulla med malm till Narvik och tomma tillbaka till Kiruna o gruvan. Vi såg ett tåg på nära håll idag.

Ytterligare en fantastiskt fin dag. Sol men något svalare väder. Återigen kunde vi fota Lapporten (en sista gång även om vi nog har tillräckligt med kort, ha ha).

Nu är det bara några timmar som återstår innan tåget ska ta oss tillbaka till Nässjö och Småland. Det kommer att ta tid att bearbeta allt ögongodis och alla upplevelser vi har med oss. Ett par riktigt härliga dagar i bästa hållbarhetsanda. Tåg och vandring!!! Kan inte rangordna upplevelserna dessa dagar - allt har varit toppen. Vi har upplevt så mycket skiftande natur och vädret har gjort allt. Det häftigaste är nog att vi har kunnat dricka vattnet från rinnande forsar och vattendrag. Vi måste bevara detta! För de som kommer efter oss!

Sverige är fantastiskt!

Gårdagskvällens förrätt - pilgrimsmusslor - ahhh så gott!

Å en perfekt torskrygg som varmrätt

Tåget fullt av malm

En sista gång? :)

Rallarkyrkogården

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12
13 14 15
16
17 18
19
20
21 22
23
24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards