Alla inlägg under december 2016

Av Sofia - 10 december 2016 18:22

Njuter av lördagen. Njuter av sovmorgon och gofrukost med Jonas och Stella. De andra ungdomarna njuter lite till av sovmorgon. Njuter t.o.m av timmarna framför jobbdatorn och att få lite ordning på denna veckan...efterarbete av divese.... Njuter av långpromenad till Spexhult om än lite blöt. Regn! Njuter av mina nya promenadskor som INTE släpper in något vatten underifrån eftersom gummit är utjänt. Njuter av att Jonas kommer tillbaka efter sitt torkarbete.


Har julpysslat hemmet och nu njuter av att det är check. Njuter av ljudet av hackande i köket. Stella och Henry står för tacobestyren. Snart är det jul och faktum är att julstämning har infunnit sig inom mig. Funderar på att INTE ha gran i år... Nästa helg är inte barnen här och sedan är det jul och vi är inte hemma här varken julafton eller juldan. Dock gillade inte Stella mitt icke-granstänk så jag får se.... Den är ju fin även i mellandagarna och eftersom vi har nyårsfesten så...


Ha en fin lördagkväll! Här blir det taco och Så mycket bättre för sista gång. Därefter hockey. Ottawa mot LA Kings. HDMI-kabeln är äntligen inköpt så nu kan vi genom datorn kolla på TV'n. Ja, vi får se Alexander vilka som vinner!


  


     

Juligt fönster!!


 

Tacohack

ANNONS
Av Sofia - 9 december 2016 19:21

Japp, precis i den ordningen gick gårdagen. Klockan 12.00 samlades ledamöterna i BU-nämnden samt tjänstemän för att avnjuta en jullunch på Träscentrum. Riktigt riktigt god och vällagad mat och julstämningen infann sig för första gången på riktigt. Kändes lite genant att få ta del av maten nu när jag inte varit med detta året men som någon sa – du har gjort dina insatser. Faktum är ju att jag läst alla kallelser under året så jag har varit delaktig, dock ej på papperet.


Det blev ett långt möte. Från 13.30 till nästan kl. 18.00 satt vi samlade och diskuterade och det var givande som det ju alltid är. Gjorde hur som helst reflektionen att namnbyte på förskolor kan engagera mer än andra i mitt tycke viktigare ärende. Tycker kanske inte heller politiker ska peta i allt och om förvaltningen finner ett namnbyte värdefullt så bara gör det. Har mitt fulla förtroende att hela BU-organisationen lever efter namnbytet på bästa sätt. Jag uttalade mig dock inte i denna frågan, sitter som bekant lite på fel stol och kan både objektsnummer och de gamla förskolenamnen i huvudet har inget problem med att veta var de ligger. Tycker majoriteten av personal, föräldrar, förtroendevalda och tjänstemän att Målens förskola är bättre namn än Måsen så är det fine!!! Avdelningsnamnen Igelkotten och ekorren ska ju finnas kvar så barnen upplever säkert ingen stor förändring. Ja, av alla viktiga frågor igår så fick även namnbyte många rader i dagens inlägg.


Jag gick hemåt i kvällsmörket och det är en bra bit från Träcentrum till Ulriksdalsgatan. Det var dock väldigt skönt att gå några km efter många timmar av stillhet på en stol. Den underbart fina julblomman jag fick av nämnde värmde mitt hjärta. Jag var väl inte berättigad egentligen men den kommer att vara såååå fin hemma….. Dessutom ska kommande år bli absolut mer BU-arbete!!!


Dagen började med förvaltningsinformation samt efterföljande och traditionsenligt frukost på Hotel Högland. Så gott. Dagens nästkommande timmar gick alldeles för snabbt och jag hade nästan önskat mig en fredag till denna veckan. David är hämtad på tåget. Glad och uppåt efter P16 Elitläger i Lidköping. Stella och Henry är tillbaka och ikväll blir det INTE tacomys. Det blir wookmys. Jonas är här. Allt är bara så bra!!


Ha en fin kväll!!


 

Mycket fin BU-blomma!!!

ANNONS
Av Sofia - 7 december 2016 22:28

Mina första och gamla jobbarkompisar har varit hos mig ikväll. Vi är ett gäng som träffas några ggr per år fortfarande efter de år jag spenderade mina arbetsveckor på RH Stolen. Det känns fortfarande som att de är mina jobbarkompisar. Nu har jag en helt annan roll när det gäller yrke och arbete men på något sätt är och förblir de alltid jobbarkompisar. Vi hade många roliga år (13 stycken hann det bli) och vi upplevde en fantastisk tid. Först i Bodafors i några år där RH Form gick under namnet ?Förendade skjul AB? som grundaren Rolf Holstensson brukade kalla det. Vi satt i många olika byggnader och kontoret var i ?det lilla röda? på Fabriksgatan. 1992 flyttade hela företaget till Nässjö i gamla Götemöblers lokaler och där är de fortfarande kvar. Minns när jag och Rolf flyttade alla datorer?i hans BMW. Det gick mycket sakta från Bodafors till Nässjö. Nämnas kan att det var på den tiden då inte varenda kotte hade en dator utan det vara bara kontorsråttor som satt framför skärm.

Nu är jag mätt, glad o nöjd. Glögg och pepparkakor med ädelostkräm, köttfärspaj, sallad, kaffe och skumtomtar blev menyn och som vanligt gick timmarna alldeles för fort. Det är alltid så fantastitkt roligt att träffa er o prata av dig. I kväll kändes det som att jag pratade mycket.... Jonas, som var rädd att vara i vägen hade väl tänkt att avvika men han satt kvar hela tiden - det var så mysigt!! Tack för att ni kom Kicki, Karin, Susanne och Kristina!!! Love You!! Å tack för den gooooda korgen.

God natt!

Av Sofia - 6 december 2016 19:57

Känner mig som tomten ungefär. Den där gubben ni vet, som ska rodda allt när det gäller julklappar ? åt alla!!! Det är många julklappslistor som ska läsas, många klappar som ska tillverkas och göras iordning för att sedan slås in med vackert papper. Lacket är varmt och man kan lätt bränna sig. Sen ska allt delas ut oxå o jag är Posten oxå....

Ja, ovan är ju mer symbolik för mitt arbete just nu. Skulle lätt kunna köpa till några timmar till på dygnet för att få allt på skrivbordet att bli avklarat. Konstigt att december alltid ska kännas likadant. Detta är månaden när man vill ha lite tid över för att strosa på stan, tänka ut de ?verkliga? klapparna och njuta lite av julstämning. Just nu känns webben som en härlig vän att ta till när det gäller mina egna julklappsbestyr. Man är ju glad om man överlever kvällen och längtar till kudden mer än någonsin. Man sätter en bock i kalendern och känner sig ?lättad? de kvällar man kan sitta över.

Samtidigt är det otroligt skönt och roligt när man får saker och ting gjorda. Vissa medarbetare sliter på sina rum för att jag ska få underlag o jag delar ut osynliga guldstjärnor. Det är härligt att ha människor omkring sig som fattar!!!

I morgon har vi hyresförhandling Annebergshus och efter det vet jag att några dyrbara timmar går åt till hyreshöjningar. Å det måste bli rätt.

I morgon kl 07.00 ska jag skjutsa David till tåget ? han ska åka på elitläger P16 Syd är nog den rätta benämningen. Ledighetsansökan är inskickad för onsdag, torsdag och fredag. Good Luck!!! Han messade mig idag och skrev att han får ett B i hemkunskap. Han hade fått C på senaste provet och han var A i köket. Ja, jisses. Han får bättre betyg än jag i detta ämnet. Det kan ha och göra med att jag inte riktigt drog jämnt med min lärare?. För sedan har det ju gått riktigt bra i köket. Intresset finns där i allmänhet och i synnerhet när tiden finns. Dock ? nu dessa decemberkvällar känns alternativet stekt ägg och yoghurt som ett fantastiskt bra alternativ?..

God Jul (lite i förskott)

Jag hittade denna på Henrys rum. Hur får han till allt så bra!!! <3 Njuter!!!

Av Sofia - 5 december 2016 21:14

Idag fick David förmånen att träna med NIF's A-lag. Tanken svindlar. Lille David får va med o stå i målet när de stora grabbarna skjuter de hårda rosa bollarna. Tänk om man vetat det när man va med i supporterklubben "Röda Bollen" o stod o hejade på di blåe för typ 20 år sedan... Numera hejar jag mer än jag producerar medlemstidning. Det var dock en fasligt rolig tid.

Det var hårdare skott idag (trots att det var träning) än när P16 spelar. Å andra sidan ska tilläggas att undertecknad inte kan allt beträffande bandy....långt ifrån. David var grymt bra - det såg bra ut och han var definitivt inte rädd. Jag fattar ju inte hur han vågar stå där o bli skjuten på.... Så otroligt nyttigt att få bli "upplockad" i högre lag o få känna på hur det är där. Davids duktiga lagkamrater Hampus o Oskar var oxå med o de är vassa o snabba.

Efter en lång arbetsdag är jag helt färdig. Jag hade behövt sitta längre men jag resonerade lite med mig själv. "Om du inte går hem nu gör du bara en massa fel".... Jag gjorde som jag sa o avslutade.

En suveränt god pasta joxade jag ihop till Jonas o mig o matlådan är check.

Ha en fortsatt fin kväll!

PS. Skulle ladda upp en bild här...men min mobil har fyllt två år så funktion efter funktion ballar ur....

Av Sofia - 4 december 2016 10:19

Gårdagskvällen i Vida Arena i Växsjö var outstanding! Nej, vi var inte på hockey även om man nu kan tro det. KENT, världens bästa band, gjorde en av sina avskedskonserter. De har hållit på att spela avsked hela året o nu var det Smålands tur att få se. Ett arrangemang som lika väl kunde gjorts i Stinsen Arena...med lite god vilja o fantasi...

Helt otroligt bra! En musikupplevelse utöver det vanliga. Det märktes att de gjort konserten några gånger - allt var tight, allt satt där det skulle. Ljudet var extremt bra vilket jag är känslig för. Sitter man o längtar efter hörselproppar trivs jag inte alls. De visuella effekterna, mellansnacket, scennärvaro - allt var perfekt. Å så låtarna!!! I så många år har de skapat musik som tilltalar mig o berör i det innersta. Det finns så många hits men till sist....är det ändå 747 den låt som får ögonen att bli fuktiga. Den har förövrigt hjälpt mig i löparspåret många gånger. Jag tolkar texten som att den bl.a beskriver flygplansskräck men jag kan ha fel...

2 h o 10 minuter, sen var det slut. Jag trodde inte vi skulle kunna vråla in dem en andra gång men visst - de kom åter helt klädda i vitt. De spelade naturligtvis "Den sista sången".

Tack för ditt sällskap Susanne. Mysigt att girlprata på dit- och hemresan. Å vi hittade ju dit oxå....till slut ;)

Ha en fin andra advent alla!!!

Det var en

Sus o jag - förväntansfulla! Fullsatt? Det blev det innan kl slog 19.30

KENT må upplösas men de finns kvar! En musikskatt för evigt!

Av Sofia - 3 december 2016 15:36

Har fått mig en lektion i slag idag. Vi har sett spår av älg - både kalv o ko, hare, räv, vildsvin samt förädlad variant av apa, dvs människa. En helt underbar runda o man kan återigen konstatera att genvägar är senvägar. Ett par km gick vi genom en stor åker... Ingen kan säga att promenader inte ger något. Är helt slut o sitter framför elden o bara njuter. Vinterväder o efteråt en varm brasa är en underbar kombination.

Snart kommer Susanne o vi ska åka genom skogarna till Växsjö för att se avskedskonserten med KENT. Det finns nog bara en, möjligen två band/artister som jag kan anstränga mig lite för att se. KENT och Lasse Winnerbäck. Sorgligt att det är det är den sista turnén KENT gör men allt har ett slut. De har gett ut en skattkista med låtar - de kan bara öppna locket och ösa ur den ikväll. Tror eller är helt övertygad m att kvällen kommer bli oförglömlig!!!

Må väl!!!

En ljuvlig promenad

Spår av älg

Spår av människa...

Av Sofia - 2 december 2016 20:57

Efter denna veckan känns fredagen som en vinst. Det finns en helt underbar känsla av att lämna "bygget" en fredag. En känsla av tillfredsställelse när man klarat ut o fixat en massa jobb kluriga arbetsuppgifter.

Jag är i allmänhet tacksam över att jag har fyra helt underbara ungar samt en fantastisk man och i synnerhet när det gäller jobbet. Att det finns faktorer som får mig att gå hem. Vill inte ens tänka på att inte ha någon som väntar..... Då skulle jag jobba över mkt mer o förmodligen bo på jobbet..

Viktigt jobb! Ja, det det är en fråga som ofta berör mig. Vad är viktigt jobb? Inom mitt ansvarsområde ingår både att aktivera investeringsprojekt för 23 mille och därefter att skapa ett nytt hyreskontrakt på 2 miljoner likväl som att lägga en hyresavi i ett kuvert till hyresgästen i Anneberg... Att lägga avin i kuvertet kräver inte speciellt många hjärnceller men dock precis lika viktigt.... Alla uppgifter är viktiga! Alla i processen är lika viktiga. Från att ta viktiga beslut för kommunens framtid till att stöda toaletten. Punkt!

Nu lägger jag jobbet åt sidan. Räkorna är uppätna o simmar i min mage tillsammans med de otroligt goda pralinerna från Thimons. Saffran, glögg o kola med havssalt var kvällens smaker. Gott!!

Laddad inför morgondagen. Min bästa vän Sus o jag ska medverka på KENT's avskedskonsert i Växjö. Medverka? Japp!! Jag har laddat ned appen. Publiken ska göra effekterna bättre!

Ha en fin kväll!!

Färska räkor!!

Tre till mig o tre till dig! Rättvist!

Man äter med ögonen oxå.... Så vacker!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7
8
9 10 11
12 13 14 15
16
17 18
19
20
21
22 23 24 25
26
27 28 29
30
31
<<< December 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se