Alla inlägg den 17 juli 2020

Av Sofia - 17 juli 2020 16:16

Det är väl lite nyttigt att åka bort ibland. Då uppskattar man hemma ännu mer. Det gör jag redan till 100 procent men visst - två veckor av minst sagt ostadigt väder - då är det kul att hitta på nåt annat. Å det gjorde vi precis när vädret slog om. Både på gott och ont - man ser inte så mycket utanför bilfönstret om det regnar.

Åkte en tur runt Vättern och hade tänkt göra stopp i Hjo, Karlsborg, Askersund för att sedan slå läger i Vadstena - fick efter mkt om och men tag på ett boende. Tiden går dock alldeles för fort och vi ville fort fram till slutmålet och njuta av vackert väder. Så enda stoppet blev sallad i Hjo. Hjo fullt av folk kan tilläggas. Var kommer alla människor ifrån?

Vi hade en supermysig eftermiddag och kväll. Gick bland fina gator och gränder, åt fisk på en uteservering och drack Aperol. Köpte en snygg sopkvast till växthuset om nu ngn undrar varför den är med på bilderna. Boendet var en fullträff. En helt nyrenoverad lägenhet där vi lätt kunde fått rum 5 pers. Två våningar med en jättefin uteplats.

I morse efter frukostbrickan som levererades till dörren tog vi en morgonpromenad och njöt av solen. Vi skulle avsluta med en titt i Landsarkivet (riksarkivet i Vadstena) som är beläget i en del av slottet. Vi ville hitta tidiga uppgifter på Solbacka. När vi tog i dörren var det dagen till ära stängt. Typiskt. Men Vadstena ligger kvar, Alvastra kloster oxå, även Gränna kommer att finnas kvar. Vi åkte direkt hem till vårt Solbacka med världens vackraste vy. Vida Vättern och slott från medeltiden- inget går upp emot Solbacka.

Nu sitter jag i solstolen och njuter av sjön som glittrar. Sol och go värme. Fattar inte varför man lämnar denna plats. Jag har blivit en riktig hemmakatt. Borta bra men hemma bäst - alltid.

Fina Vadstena

Nej han ska inte sopa gatorna. Designinköp till växthuset

Inget slår detta!!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Juli 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards