Alla inlägg den 29 juli 2020

Av Sofia - 29 juli 2020 18:29

Gårdagen blev ytterligare en fullträff, både när det gäller väder, aktiviteter och mat. Efter frukostbuffén på Erikslunds hotell tog vi en morgonpromenad och vi väntade oss inte så mycket av den. Vägar och hård trafik överallt. Vi tog av mot en random grusväg och helt plötsligt stod det Skåneleden på skylten. Det blev en superfin runda i öppna landskap med bördiga sädesfält, genom lummiga bokskogar och längs med Vege å.

Vi begav oss till Vejbystrand för att hälsa på vännerna Anders ?Lillis? Johansson och hans Annika. Vi åkte en runda och besökte Café Killeröd som ligger på en fantastisk höjd mellan Båstad och Vejbystrand. En upplevelse där det oftast är kö men vi hade tur - inte så mycket folk. Jonas och jag delade på en räkmacka (de var gigantiska) och så smakade vi Bernadottes tryffelbiskvi. Hovleverantör av den lilla godsaken. Så gott och att sitta och titta ut över Bjärehalvön och se Kullen och dess halvö långt därborta - häftigt! Vi kom aldrig intill på café Flickorna Lundgren (på Skäret) och detta blev en härlig kompensation och precis lika dyrt, ha, ha...

Tur med vädret hela dagen, vi njöt av solen på eftermiddagen och pratade. Lillis och Jonas gick igenom alla hockeyminnen genom åren (igen) och jag fick lära känna Annika. Vi hade mycket gemensamt och pratade växthus, trädgård, små barn och vuxna barn och livet i allmänhet. Livet är häftigt - man får träffa nya härliga människor.

På kvällen grillade vi och vi blev så bortskämda. Kalv o kyckling och grönsaker från gårdar bredvid. Hemgjord pesto som Annika gjort, ja det var ljuvligt. Tusen tusen tack kära Anders och Annika för vistelsen. Efter dagens frukost åkte vi hemåt via Italienska vägen mot Båstad och vidare mot Höglandet.

Gott att komma hem efter några underbara dagar i Skåne. En regnig svamprunda har vi gjort och nu blir det bara innehäng.

Hoppsan - helt plötsligt hittade vi Skåneleden

Såhär får man väl inte göra men vi ville visa längden på säden.

Café Killeröd med din grymma utsikt

Den var goooood

Lillis o jag står o kollar in ägarna av Caféet

Bra WC-skylt hade de... :)

Å så kvittot...

Härlig trädgård hos Lillis

Mysig samvaro - Jonas, Anders och Annika

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Juli 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards