Alla inlägg den 4 maj 2023

Av Sofia - 4 maj 2023 20:13

En otroligt bra vecka såhär långt. Kallt om morgonen när jag har gått till jobbet och soligt och nästan lite pinsamt att bära vinterjackan på eftermiddagen.

Igår hade vi en heldag med hela kommunstyrelsen i stora salen. Trygghetsdag var temat. En ny lag träder i kraft från 1 juli 2023 som reglerar kommunens ansvar för det brottsförebyggande arbetet. Kommunen ska ta fram en lägesbild över brottsligheten och utifrån denna ta ställning till behovet av åtgärder och besluta om en åtgärdsplan. En mycket intressant dag och inbjudna var också räddningstjänsten och polisen som är naturliga samverkansparter förstås.

Polisen redogjorde för sitt arbete i frågan och redovisade brottstatistik. Å vi kan slå hål på myten att brottsligheten ökar i Nässjö. Antal anmälda brott har minskat över tid. Däremot är ett enda av dessa brott SÅKLART ett för mycket.

Allt förebyggande arbetet ska bygga på kunskap om nuläget och trygghetsmätningen som gjordes i höstas är ett verktyg. Det är illa om folk inte vågar gå ut på kvällarna. Offentlig bra belysning, vuxennärvaron i city är sånt som skapar trygghet.

Kommunen gör idag massor för att förebygga brott genom sina alla verksamheter och varje förvaltning är på något sätt inblandad. Samverkan är receptet! Bra förskola och skola, meningsfull fritid åt ungdomar, stöd till nyblivna föräldrar. Nässjö kommun är bra och gör bra och kan bli ännu bättre!

I dag har jag fått lite Jönköpingsluft. Har representerat Nässjö kommun som ombud på årsstämma för Science Park. Lärorikt och intressant att få höra mer om deras verksamhet. De stöttar nya entreprenörer med hållbara innovationer. I olika projekt samverkar de med Jönköpings universitet, både studenter och forskare, näringslivet, regionen och länets kommuner.

Till tåget på väg hem gick jag genom Rådhusparken och såg ett hav av rosa och vita körsbärsträd. Gudomligt vackert!

Hemkommen och mycket trött med huvudvärk. I morgon är det fredag. Jobb på tekniska hela dagen och på eftermiddagen ska jag och Sara - KSO - till Anneberg för att inviga en nybyggd scen och uppfräschning av torget. Hoppas vi ses!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22 23 24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards