Alla inlägg den 24 maj 2023

Av Sofia - 24 maj 2023 19:53

Startade färden mot city klockan lite över 6. Till fots. Ljuvliga morgon. Första mötet kl 8 och jag hann inte ta nån kopp kaffe o fralla innan. Hoppades på att vi skulle få tillgång till en kopp på Högland men så var inte fallet. Möte med handlarna i stan om tänkta planer och förslag om ny detaljplan i Sörängsområdet. Det har skrivits en del om det i media och det florerar tyvärr lite felaktiga rykten, t ex mini-A6 där o så vidare. Der är felaktigt. Det vi vill få till är att folk handlar hemma. C a 20 procent av handeln sker utanför kommunen. Kan vi ändra på det genom bra etableringar på Sörängen kanske folk gör sina köp här hemma. Men det ÄR svåra frågor, hur framtiden kommer att se ut vet vi inte. Vi vet att folks köpbeteende är i förändring. Det handlas på nätet i större utsträckning t ex. Personligen tror jag ungdomar framöver kommer att efterfråga mer hållbara grejor, återbruk och secondhand istället för billigt, skit och släng. Hursomhelst ett riktigt bra möte. God dialog.

Sedan fick jag kaffe och den koppen var god. Inhandlad på Princess eftersom vi befann oss på Pigalle. Därefter två timmar för att befästa våra kvalitetsmål. Att få folk i arbete och ökad trygghet är fokus även för 2024. Tog ett kort från salen vi satt i. En sån otroligt fin bild på vårt fina Nässjö.

Från klockan 2 till drygt över 6 var det möte kommunstyrelsen. Många spännande ärende men jag kände en viss trötthet mot slutet. Är förundrad över vilket enormt ansvar vi har, vi som sitter i kommunstyrelsen. Så många viktiga frågor.

Ett av ärendena som klubbades var Stadskärnevisionen 4.0 Stadsparken är nu införlivad i visionen vilket är så positivt. Mer grönska, större tillgänglighet där gång och cykel är i fokus och har företräde. Att göra stadskärnan attraktiv, trygg och mysig är ett av de bästa vapnen mot en butiksdöd, tror jag. Det byggs fler bostäder i city. Fler folk vistas där, handlar, fikar och äter. Så länge vi värnar om och utvecklar stadskärnan kommer området Sörängen inte vara ett hot mot centrum.

En bra dag i en härlig stad.

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22 23 24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards