Alla inlägg under november 2015

Av Sofia - 22 november 2015 17:46

Gårdagskvällen i Sandrydet var som vanligt härligt toppen. Älgskavspanna på tallriken, hemgjort underbart knäcke och deras mysiga uterum är ju verkligen en härlig kombo. Dessutom verkligt trevligt sällskap som alltid! Vi fick titta på alla fina tapeter de valt till rummen som är omgjorda - snyggt! Från och till kände jag mig riktigt pigg vilket också är trevligt. Pepparkakscheesecake'n till kaffet var sååå god.

Sov länge på morgonen efter att ha hostat länge länge... Jag har ett vapen i skåpet....Cocilliana....om det blir värre. Middag idag i Torset med alla barn plus Johannas Alexander och Jonas tog middagsbryt från torkarna på sågen. Härlig mat och samvaro. Brasan brann i kakelugnen och vi behövde inte frysa. Mamma visade sina bebisar oxå... Tre hemmaystade ostar som blir färdiga strax innan jul. Omsorgsfullt måste de skötas. När jag var liten gick denna sortens ost bort men ååh vad jag längtar efter smaken nu.

Mamma och jag började titta lite på sånger till årets julbön på Julafton i Norra Sandsjö. Har förmånen att återigen få sjunga ihop med mor kl 12.00 i denna vackra, min barndoms kyrka. Underbart! Välkomna alla som vill få en stund av stillhet innan julmat ska intas och Kalle & Co startar.

Ligger i sängen och känner mig helt färdig. Herr Täppa och häxan Hosta har tagit över min kropp och jag önskar det hade varit söndag i morgon...

Ha en fin kväll!

Gårdagskvällen i Sandrydet

Far o mor

Alexander o Jois

David, Elin o Stella

Mysigt och varmt

Färgglad tallrik...å god

Jag och Jonas

Mammas bebisar...

ANNONS
Av Sofia - 21 november 2015 14:28

Vaknade till minusgrader och vinterbleka solstrålar. Som jag önskade att jag hade varit pigg och frisk och hade kunnat ta en lång promenad till Spexhult. Har inte varit där på jättelänge nu. Min ork sträckte sig till att ta mig från sängen via kylslåpet till soffan. Starkt kaffe och Kefir + SVENSKT underbart knäckebröd. Maten gav tack-o-lov energi. Stella och jag kollade reprisen på Idol från igår (då hon somnade ifrån senare delen och resultatet). Jag fick absolut inte säga vem som åkte ut. Nu är de tre idolerna kvar som jag hela tiden har trott skulle vara kvar. Det behöver man å andra sidan inte vara nån Einstein för att lista ut. Nästa veckas semifinal blir dock klurigare. Jag vill av hela mitt hjärta att Martin ska vara kvar men mmmm...vi får se.

När jag inte fungerar som normalt blir jag alltid lite nedstämd. När hjärnan vill fixa hemma, röra på sig som vanligt och kroppen inte orkar. Hjärnan är i fel kropp med andra ord. Detta är bara en vanlig förkylning. Man får hoppas att man får förbli helt frisk så länge som möjligt.

Tittar på min hand och känner värme, kärlek och glädje. Så skönt det var att få vara med sin tilltänkte 24/7 under vår resa. Vardagen och livssituationen gör att vi inte kan leva så just nu....men tills dess tittar jag på ringen och känner värme, kärlek och glädje!

Ha en fortsatt fin lördag!

Värme, kärlek och glädje

ANNONS
Av Sofia - 20 november 2015 17:18

Världen är oroligare än på länge. Efter Parishändelsen har man höjt hotnivån på flera håll, även för Sverige och det känns som att många "håller andan". När kommer nästa attentat? Nästa bombhot? Å vi är och har kanske varit, precis som Löfvén säger - naiva. Nu ligger det väl för normala människor (jag tillhör den skaran) som tror alla om gott. Klart som 17 att det finns vissa rötägg och idioter bland alla nyanlända som kommer hit. Å andra sidan finns det ju kriminella och brottslingar bland de vita oxå.... Vi i Sverige kanske är lite långsamma att lagstifta handlingar som brottsliga och därför har det förekommit att flyktingar har flytt för livet hit, fått en bättre situation och SEDAN går och ansluter sig till ISIS, åker tillbaka och krigar för deras sak. Därefter kan de komma tillbaka till trygga Sverige och leva som vanligt. De skulle utvisas med omedelbar verkan och ALDRIG få återkomma. Rättegångarna skulle dessutom ske i deras länder och inte här. Nej, det funkar inte så bla, bla, bla - men ÄNDRA på det då!! Snabbt!!


Ett annat mycket bra alternativ som en när och kär vän hade. När det uppdagas att en i en familj har anslutit sig och krigat (det sker ju oftast utan vetskap och i hemlighet) för ISIS - utvisa HELA familjen! Det kanske låter hjärtlöst, hårt och grymt men det skulle hursomhelst eliminera detta beteende. Familjen betyder allt!


Jag är oerhört tacksam att jag är hemma, att jag i dagarna inte ska iväg och landa/lyfta på stora flygplatser. Hade vår resa legat två veckor senare i tiden hade det inte känts speciellt tryggt att dra iväg. Jag är inte heller sugen på att bege mig någonstans, vill bara vara här och häromkring. MEN.....jag vill inte vara rädd. Jag vägrar att vara rädd även om det är svårt. Det är ju det de där idioterna vill - de vill sätta skräcken i oss. Vad de egentligen har för syfte (mer än att förstöra så mycket som möjligt) har jag inte lyckats klura ut. Kanske det kommer nåt bra ur detta oxå - kanske kan övriga världen enas på ett bättre sätt. Vårt gemensamma mål måste ju ändå vara att krossa ISIS - för alltid! 


Jag mår något bättre idag. Halsontet böjrar släppa och livet börjar så smått återvända. Har sovit hur många timmar som helst idag och även i natt. Hade bara ett vaket break när jag lyssnade på Ottawas match mot Columbus blue Jackets. Vinst med 3-0 och två mål från Erik + ett assist. Ja jisses - hur kan man vara så bra? Härligt!!!!!


Minns tillbaka på vår resa och kan känna värmen när jag gick ut på balkongen mitt i natten. 25 grader på natten är långt från dagens första snö och minusgrader. Jag gläds med Stella som blev underbart solig och förvånad i morse. Jag är dock inte lika glad för det vita - jag för kämpa lite mer för att känna glädje över snö och is.... Ständigt återkommande dilemma - men det blir ju ljusare......


Ha en fin fredagskväll!


 

Så glad och förvånad kan man bli när första snön kommer...


En liten filmsnutt från båten vid sista middagen! Man får ett hum om hur häftigt stor den där Titanic-salen var! Jag ska precis hugga in på en sufflé som smakade underbart!!! 

Av Sofia - 19 november 2015 18:50

Förnekelseprocessen är definitivt ett faktum när det första "killet" i halsen kommer. Jag är inte sjuk, jag ska inte bli sjuk. Jag var fullständigt livrädd innan vår resa - att bli liggande eller känna mig krasslig. De eventuella smitthärdar som fanns omkring mig...jag gick omvägar och höll andan.. Jag klarade mig. Klarade hela resan utan någon lessam förkylning. Hinner precis hem och kände natten till igår....killet i halsen. Det KAN gå över och jag laddade med både Ipren och halstabletter när jag gick till jobbet igår.

Kom tillbaka till en byggarbetsplats och fick starta dagen med att hämta pärmar och kartonger i det förråd jag ställt dem före semestern. Varje steg var en utmaning och orken tröt. Tack o lov hade min ängel till kollega (tack Pelle) installerat både dator och telefon. Jag var inställd på läget, att våra kontor inte är färdiga än, så detta löser sig galant. Massor att göra så man hann varken fundera på oväsen från spikpistoler, byggdamm eller halsont.

Idag vaknade jag med världens huvudvärk, feber och mer halsont. Förnekelseprocessen är över och går in i en annan fas. Morgonrock på, honungsvatten in, massor med sömn och så mkt Netflix man orkar... Perfekt timing - hade verkligen behövt att vara på JOBBET!!!!!

Å jag som var så sugen på att springa i novembersverige. Vi trälade ju på duktigt på båten och fick nog ihop 4 mil på löparbandet under veckan. Blir det föööör regnigt ska jag försöka få samma motivation till bandet som på havet... Det KAN gå... Ska bara bli frisk först!

Ha en fin kväll!!

Av Sofia - 17 november 2015 18:32

Det känns overkligt att tänka tillbaka på veckan som gick. 30 grader på dagen, 25 på natten. Även om solen inte har skinit varje dag så var det verkligen en riktigt go värme. Den häftigaste upplevelsen var att lägga sig med öppen balkongdörr och höra havet dåna när båten rusade fram på natten. Vaknade då och då och gick upp och ut på balkongen - det är svårt att beskriva - helt underbart! Sådana ögonblick kan man verkligen ta fram precis när som helst och återuppleva i sinnet. Särskilt en sån här dag då det är riktigt riktigt röset.Det enda egentliga missödet var när Jonas skulle packa upp sin resväska hemma i Landsbro. Köpet av världens godaste Vodka enligt experten - Grey Goose Vodka pear (från Frankrike) visade sig bli ganska dyrt.... Flaskan hade exploderat i resväskan och ja, vad säger man. Glassplitter och sprit av päron i en inte alltför härligt mix med alla kläder...Fy, vilken otur. Nu är ju detta en produkt man faktiskt kan leva utan (romflaskan höll) MEN det är ju mer än tråkigt när något man köper går sönder....


Jag var nyss på systemet och skulle beställa, i all hemlighet, en ny flaska MEN de hade inte päronvarianten i beställningssortimentet. Det fick bli 2015 års Blossa glögg istället. Earl Grey-smak detta året. Det är tradition att prova varje års smak. Det är hur som helst oerhört skönt att komma hem. Sitta i sitt eget kök och höra tvättmaskinen surra, höra barnen på ovanvåningen (David är på elitläger i bandy så han väntas åter på torsdag). Har laddat upp bilderna från stora kameran och det är ju skönt att drömma sig tillbaka för en stund, så här i novembermörkret.


Den sista bilden är häftig. När vi lyft med planet från Amsterdam var det grått och regnigt, 4 grader varmt. När planet kört igenom molnen sken solen. Solen - den finns ju alltid även om vi inte alltid ser den. Då kom det lite "ord" till mig och likheten med gråheten och terrorn i vår värld är slående. Visst finns det ondska och hat men kärleken liksom solen är större. Låt den växa och segra!!!


Ha en skön tisdagkväll! Jag laddar för i morgon - att gå till jobbet och träffa mina kära kollegor!!!


  

Vi lämnar hamnen och kryssar ut på Atlanten. Ett fartyg ligger före.

  

Solnedgång på däck.

     

Uppklädd med kod formellt inför middagen

  

Slips har inte herr Karlsson så ofta men det är tjusigt värre


  

Den stora matsalen. Titanickänsla!!!!

  

Vi närmar oss första stoppet - Labadee, Haiti.

     

Jag framför det enorma kryssningsfartyget Freedom of the Seas

  

Jonas paparazzifotar bilder lite då och då..... Haiti hade den absolut finaste stranden jag varit på.

  

Falmouth, Jamaica - här utanför "kryssningsturistområdet" och det kändes lite slum...

  

Vy över Jamaica från båtens översta däck.

  

Ny klädkod -formal attire... Om jag klätt mig rätt har jag ingen aning om men jag fick äta i matsalen hur som helst :)

  

Härligt med en kvällspromenad på däck runt hela båten! 25 gradig värme!

     

"Höken" från Landsbro vid höken i nyinköpt skinnhatt....

  

Klädkod casual - skönt när trasorna kommer till användning.

     

Årets glögg....istället för päronvodka

  

Solen finns alltid ovan molnen även om det du ser är grått och trist. Så finns även kärleken bland oss även om det du ser är hat och ondska. 

Av Sofia - 16 november 2015 14:36

Ibland känner jag mig verkligen värdelös som mamma. Att jag inte innan resan förklarade ordentligt för Stella det här med tidsskillnad. Att det är natt och hemma är det dag. Jag hade tre missade samtal från henne o två SMS med frågan: Kommer du ikväll eller i morgon på dagen? Flygplansläge gör ju att man är bortkopplad från världen. "Jag vill att du kommer hem nu". Jag jösses det vill jag oxå.

Av de fem flygresor vi nu genomfört måste jag ändå tillstå att långfärderna över Atlanten är bäst. Härlig service och filt. På ditvägen var det inte mycket sömn men när man har en datorskärm att titta på som visar film, TV och där man kan spela golf, Solitarie och lite annat kul, blir det inte långsamt. Tittade bl.a på filmen Cinderella vilken jag tycker var en otroligt härlig filmatisering med den tecknade varianten i bakhuvudet. I går kväll, inatt, idag - vet knappt var det var för dag när vi flög, blev det sömn åtminstone fem timmars sömn av totalt 8 h flygtid. Maten var bläh och ryggen värker men "hemma" hägrar så man glömmer fort. Strax innan vi landade hade Europa en tyst minut pga det dom hände i Paris fredagen den trettonde. Det fanns en del fransmän ombord. Sorgligt! Sorgligt!

Nu sitter vi å väntar på DL9361 som för oss till SVERIGE! Flygplatsen här, Schiphol fick komplettera de sista inköpen till barnen så nu känns det ännu roligare att komma hem!
Borta bra men hemma bäst!

Ta hand om er!!

Jonas som ABSOLUT inte kan sluta dig från telefonen när Wi-Fi funkar... ;)

Av Sofia - 15 november 2015 22:00

En underbar resa går mot sitt slut. När vi väl kan nästan allt på båten och hur det fungerar ska man åka hem. Ja ja man får se det som en kryssningskurs.....till nästa gång..... Min engelska samt nians gångertabell (dollarkursen) har fått sig en uppfräschning! Good!

Vår snälla taxichaufför hämtade oss som avtalat vid hamnen kl 09 am. Nu har vi tillbringat fem timmar på Orlandos flygplats och inhandlat "presenter-för-att-jag-varit-på-resa" till kidzen. Fick inte tag i allt som jag tänkt men jag hoppas det blir bra ändå.

Vi har ätit resans absolut godaste tallrik på en italiensk restaurang här på flygplatsen. Pasta med jätteräkor, spenat, champinjoner, vitlök, parmesan och pinjenötter. Såå underbart gott! Vi får se om flygplatsens Wi-Fi orkar med att ladda upp bilden (det har missats en o annan bild ibland). Mellanlandar i Atlanta - Världens största flygplats. Här har vi minimalt med tid för nästa plan, sedan en lång flygning vidare till Schipol i Amsterdam. Sedan väntar planet som för oss till Landvetter SVERIGE!!! Då har vi förlorat de 6 timmar vi vann förra veckan.

På Landvetter väntar otroligt snälle Hasse Alfredsson på oss (vi har haft bilen parkerad hos honom). Present i väskan för honom - check! Sedan bär det hemåt och jag längtar att få se mina älskade ungar, Nässjö, Ulriksdalsgatan 6E och katten Whiskey. Längtar efter att träffa mamma o pappa och ser verkligen fram emot att gå o jobba och träffa kollegorna igen!!!

Vardag med ny kraft - välkommen!!

Orlandos (en av dem) flygplats

Stella Artois

Den godaste pastan i mannaminne

Semestern är slut! Vardagen börjar! Livet är här och nu - alltid!

Av Sofia - 14 november 2015 17:37

Idag är det lördag. Sista dagen på vår härliga kryssning. Vi är till havs hela dagen och når hamnen i Florida söndag morgon kl 07.00 Nu ska vi fylla i papper och försäkra amerikanarna att vi inte har knark, vapen eller någon mexikanare med oss i resväskorna. Vårt bagage ska forslas från vårt rum av personal till ett annat ställe där vi får hämta det. Det hade förstås blivit kaos om 3600 pers hade stått med sina väskor för att gå av båten.

Vid middagen igår frågade vi hur mycket personal det var på båten. 1400 pers!!!! Helt otroligt men som jag skrivit förut - det kryllar av hjälpsamma människor överallt för att vi ska må bra!

Enda missödet (hoppas på inga fler) var gårdagens tur till närmsta beach på Cozumel i Mexico. Taxin skulle ha 30 dollar för att köra tur o retur (tog cirka 10 min). När vi väl var framme fick vi betala inträde!!! och stranden var trång och liten, det luktade avlopp och botten var dyig och riktigt otäck. De tog kort men bara om man köpte 4 öl....då fick man iofs den 5:e på köpet...... Ja då var Herr Karlsson inte glad. Vi kände oss som dumma grundlurade turister. Inte en spänn tjänade de på oss....förutom 30 dollar då...i inträde.

Igår fick vi glädjande läsa om nyheten (snälla vänner som levererade nyheten via sociala medier) att Erik Karlssons tröja blivit upphissad i taket i Borohallen. Grymt roligt (personligen fattar jag inte att den inte blivit det för länge sen.... ;) Det är verkligen inget fel i att befinna sig på Karibiska havet MEN så kul att få vara på plats o sett det. Det tycker både jag och fadern. Ska bli kul att se den nästa hemmamatch vi ser.

Jag har lite ångest för hemresan. Efter det fruktansvärda som hänt i Paris vill jag helst inte befinna mig på folkrika platser såsom flygplatser etc. Vart är världen på väg? Våldet och terrorn tar ett allt hårdare grepp och meningslösa krafter verkar växa oavbrutet. Riktigt sorgligt!!

Ha en fortsatt fin lördag och var snälla mot varandra!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17
18
19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se