Senaste inläggen

Av Sofia - Lördag 19 okt 20:46

Idag har vi flyttat piano. Mitt älskade piano. Fick det av min fina faster Gullan eller rättare sagt av mina kusiner Mia o Eva-Lena (döttrar till Gullan när hon gick bort för några sedan).

Att flytta piano är inte lätt. Det är tungt!! Vi förberedde oss, hyrde bärselar på Smålands Musikvaruhus i veckan och bad en god och hjälpsam granne om hjälp. Han kom och allt flöt på hur bra som helst. Plus ett vapenskåp, en tung bokhylla och lite annat.

Som tack för hjälpen bjöd vi på älggryta till Tina, Henke o Havanna som småkokat på spisen i flera timmar. Det var gott!! Å mättande!

Nu är allt på plats och jag har redan plockat fram noterna till Drömmen om Elin. Den har jag kunnat spela perfekt (förr) och SKA lära mig att spela igen.

Efter många lådor böcker och minnen upp i de flyttade hyllorna sitter vi nu rätt möra o tittar på Så mycket bättre. Det kan inte bli så mycket bättre.

Go kväll!!!

Två starka killar flyttar en kär pjäs

Det finaste sätter man på huvudet. En luciakrona som jag bar som barn. Lussade för far när jag var liten.

Älggryta med goda och hjälpsamma vänner

På plats

Kanske inte perfekt att ställa en bokhylla här från 1995 men jag älskar även denna bokhylla och den rymmer mycket!! Så får det bli!

ANNONS
Av Sofia - Torsdag 17 okt 20:38

Gick iväg till jobbet kl strax över 6. Tack högre makter att jag fått sova gott denna veckan. Behöver det. Såklart att man är trött när mobilen ringer men det går att övervinna. Att ställa sig i badrummet på varmt klinkergolv i en varm morgonrock - det är gott. Det gäller att se det positiva i vardagen. En halv kopp kaffe o en skål yoghurt med tända ljus o Jonas. Sedan börjar dagen.

En promenad till jobbet i kompakt mörker. Reflexer på armarna - jag vet att det är svårt att upptäcka svartklädda gångare i höstens mörker vid övergångsställen. Gick ett extra varv runt vår vackra Ingsbergssjö innan jag stämplade in på jobbet. Underbart. Var lite för varmt klädd bara.

Tre bra arbetsmöte under dagen. Sälja mark, bokföra tider på investeringsprojekt och Hypergene - ett nytt beslutsstödssystem - som tagit många timmar i anspråk senaste månaderna. Bra känsla när jag gick därifrån. Positivt!

Jonas mötte mig vid halv sex och han hade varit o hyrt bärselar för pianoflytt. Ja, nu efter drygt fyra år är det dax. Pianot som jag fick när fina faster Gullan gick bort ska till Solbacka. På lördag går första flytten plus lite andra tunga ting. Bästa grannarna Tina och Henke ställer upp. Så gott!

Ha en fin kväll!

Nu tömmer vi. Jonas packar ned mina gamla fotokataloger från Brinell

Så mycket prylar kan man tycka men jag kan inte packa ned i kartonger o lägga på vinden. De måste synas. Kortet på mig o Stella när Anders hade sin 50-årsfest

Min enda oljemålning... Akvareller har jag gott om och jag hopas i framtiden kan lägga mer tid på pensel o färg än Hypergene

ANNONS
Av Sofia - Tisdag 15 okt 19:57

För 31 år och två dgr sedan fick jag körkort. Jag minns det som igår. Den där känslan. Att bli godkänd på uppkörningen. Overklig känsla när man lånade mor o fars bil helt själv o kunde rulla iväg. Så obeskrivligt skönt. Jag var inte själv. Min fina granne Sara Henriz som numera är himmelens vackraste ängel var med på premiärturen. Vi åkte till Bodafors o köpte glass. I oktober. Härliga minnen.

I eftermiddags fick jag ett SMS av David. Han frågade om han kunde låna min bil. Då begrep jag att han fixat det. Såklart han fick. Han fick dock cykla o hämta den då extranyckeln låg på prydligt ställe i Solbacka.
Han strålande som bara någon kan göra när man kan klippa övningskörningsskylten. Han klippte bara en av de tre. David tyckte jag var pinsam när jag tapetserade min förra bil med skyltar. Det var ju bara plast bakom på min förra Honda Civic så jag ville vara tydlig.

Å nu ska ytterligare ett orosmoment läggas på mina redan tyngda axlar. En unge till att grunna på. Man får som förälder utstå mycket.

Så glad för din skull David. Tro inget annat! I kväll firar vi dig - en fri man.

Ha en fortsatt go tisdag!

Av Sofia - Söndag 13 okt 18:25

Idag har vi firat far 84 år. Med elvakaffe i Torset. Prick 11 gled jag upp på infarten och då var alla redan där. Båda mina bröder med fruar var oxå plats vilket var en överraskning - alltid så kul när vi kan samlas. Jonas kom från sitt håll - skjutbanan i Landsbro. Älgjaktspremiär i morgon och alla jägare måste få godkänt.

Hembakta bullar och kakor smakar alldeles för underbart när man äter det så sällan som vi gör. Å tårta på det. Även den var jättegod - dock köpt. Även min mor kan fuska ibland vilket är otroligt glädjande. Och andra sidan hade de gäster i går kväll vilket betyder en massa fix.

Torset i höstliga färger - så vackert! Allén av lönnar är så wow.

Hem till Solbacka och plantera lökar inför den avlägsna våren. Pärlhyacint, krokus och tulpan. Längtar redan nu tills de knoppas.

Söndagskväll och jag ångrar lite nu att jag lovade Stella o David pannkakor. Trött!! Smeten är dock gjord så det är bara på?et!

Ha en fortsatt go kväll!

Grattis far - igår 84 år

För två år sen togs denna bild och just idag var det lika vackert.

Av Sofia - Lördag 12 okt 18:48

Idag är det pappas födelsedag. 84 pigga fina år. En sån ynnest att få ha dig kvar. Är så tacksam. I morgon kommer vi o firar dig. Elva-kaffe i Torset.

Sovmorgon- vaknade kl 7 och känslan när man komme på att man kan ligga kvar... Ovärdeligt! Frukost med Jonas o Stella en timme efter det med morgontidning. Älskar det! Att i lugn och ro sitta o BLÄDDRA i tidningen. Jodå, det funkar även att läsa digitalt men det är inte alls samma sak. Å jag scrollar och skummar på jobbet - fem-tio min för det är ändå en hyfsad plikt att som kommunanställd veta lite vad som skrivs.

Ut i trädgården. Packa stenmjöl och fylla hålor i trädgården med jord, så gräsfrö - allt för att våran haj ska löpa fritt och klippa gräs på tomten. Å den funkade så fint. Den känner av vår tomt med sin GPS och gör underverk.

Till stan o handla. Träffade en gammal gymnasieklasskompis på ICA. Så kul att träffa dig Henrik Tedeby. Tror inte att vi setts sen återträffen 1998. Å när vi står o pratar visar det sig att vi är grannar. Han har sitt sommarhus mittöver sjön. I södra änden. När vi går vår favoritrunda mot Toranäs o över åsen går vi i princip förbi hans hus. Dråpligt! Till våren om ni är hemma blir det garanterat en fika. O iom detta hälsar jag till Susanne o Camilla från dig.

Ha en go kväll!

Grattis far på din dag!!

Jag o pappa typ 1975

Jonas öser jord

Jag jämnar till....

....å sår gräsfrön

Jag o hajen jobbar

Av Sofia - Fredag 11 okt 21:21

De senaste månaderna har jag känt tendenser av tonåring inom mig. Ena stunden är allt skit och skräp och i andra stunden har varit euforiska. Allt är toppen! Eller så har jag en släng av nån diagnos som aldrig blev fastställd. Det hela handlar så klart om jobbet. Jag drömmer om jobbet. Härom natten blev jag förbannad när jag vaknade precis innan jag var på väg att lösa ett jobbigt problem. Ja, jösses.

Idag har allt varit toppen. Efter gårdagens nämnd tekniska där jag som vanligt ska dra några ppt-bilder om ekonomin var jag lättad. Jag vänjer mig även att jag kanske inte älskar just denna uppgift. Nu har jag producerat två månadsuppföljningar inkl prognos för helåret och jag känner mig säkrare och säkrare. Jag har åtminstone lite koll även att jag naturligtvis inser att det är oerhört mkt kvar att greppa.

Dagen har varit flyt. Hann med allt jag hade tänkt och dagen utnyttjades väl. Jag och några kollegor satt kvar länge och det var moment överlämning. Jag ska köra upp en annan för mina fd uppgifter. Gick jättebra! Så skönt.

Att komma hem och se en för dagen nyinstallerad automover - vilken känsla. Nu står den o laddar och i morgon ska den ut o tuffa och klippa, såklart.

Gårdagen avslutades med underbara fd kollegor och mkt goda vänner från min tid på RH-Solen. Så härliga timmar i en helt nybyggd fin lgh på en äppelgata i Alsberg (ett område som f.ö David har varit med byggt).

På min whiteboard på rummet har jag suddat bort ANDAS! och skrivit Du kan mer än du tror. Gäller att passa på när det känns så. Nästa vecka kan det vara helt annorlunda...

Ha en go kväll!

Snart ska du jobba lille vän Ludde inomhus och Hajen utomhus - kanske man ska måla om den i San José Sharks-färg... : )

Av Sofia - Onsdag 9 okt 21:00

Jag är van att gå. Långt! Jag älskar att gå. Långt. Ändå kan en kort promenad göra underverk med själ och hjärta o mina ben. En vindstilla oktoberkväll och ljummen luft. Hur nu 12 grader kan kännas ljummet men om man jämför med gårdagens vinterkyla var det en otroligt skön ikväll. En kort promenad efter jobbet innan det blev mörkt, runt vårt område.

Gå förbi nybygget efter kullen till höger. Så otroligt kul att se ett nytt hus växa fram. Nu är teglet på och väggarna börjar ta form. Det går snabbt nu.

Snart börjar husprojektet snett mittemot. Rivning om någon vecka och sen ska det växa upp ett helt nytt hem. Ska bli så spännande att följa. Å vi ser fram emot våra pågående projekt. Vi väntar tålmodigt på schaktfirman som ska jämna till våra kritiska trädgårdspunkter så vår gräsklippare kännare sig välkommen.

Stilla kväll framför brasan och jag kämpar ihärdigt att avfärda alla jobbtankar. Lyssnar med ett halvt öra på tjejerna i Bonde söker fru. De tycker det är en konstig känsla på gruppdejten ?att dela en bonde med fem andra tjejer?. Nähä? Säger ni det? Ha, ha!!!

Ha en go kväll!!

En kort promenad ger styrka en vardagskväll

Av Sofia - Tisdag 8 okt 14:23

Vi anlände till Stockholm igår vid två-tiden och steg på tåget för helmfärd idag vid samma tid. Intensiva och roliga timmar. Å våra tjejer har fått en stor upplevelse - minnen de kan leva länge på. Hela lägenheten på Söder som vi lånat/hyrt i en bf-förening var förvandlad till en makeup-studio inför evenemanget. Frågade faktiskt Stella om hon själv skulle vara med på scen....

De var uppspelta igår och saliga efter konserten. Jag somnade helt slut till tonerna av tusen filmklipp av kvällen. Ljuv musik av Ariana Grande kryddat med körsång eller körskrik av de som filmade - Stella o Danni.

Under tiden avnöt Tina o jag en mycket god måltid i Globe hotell bredvid. Ur högtalarna kom musik från ja, gissa - Ariana Grande. Det var flera föräldrar som satt i dito sits som oss, lite trötta o sovandes framåt elva-tiden.

Vi tog bussen tillbaka till den lgh vi hyrt. Bra boende men just igår kväll hade det varit skönt att ha haft det där hotellrummet på Globe hotell (alla rum var såklart slut när vi började kolla innan semestern).

Dagen har vi ägnat åt shopping. Några intensiva timmar och med mig har jag ett par nya vinterkängor. Check! Hittade inga bebiskläder till lilla Harlow - det får Jonas o jag fixa i lugn o ro nån annan gång. Nån tid över för mat i lugn o ro blev det inte. Sallad på tåget är oxå mysigt!

Nu far vi genom vackra Sverige i höstligt landskap. Kära Solbacka - som jag längtar! Storstad är kul ett lite tag. För varje år jag blir äldre känns det än mer skönt att komma därifrån.

Ha en fortsatt fin tisdag

Fem år mellan bilderna. Då 1D - nu Ariana Grande

Mysiga Söder i höstlig skrud

Ett stopp på Zinkadus väntades på nyckel till lgh i bf Zinken.

Uppspelta tjejer o mycket förväntningsfulla

Åbo åt gott!

Hej då Stockholm för denna gång

[Bild]

Å Ariana far vidare mot nya städer

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se