Alla inlägg under december 2010

Av Sofia - 16 december 2010 21:52

Igår var det julfest på Vipan och det var fantastiskt trevligt på alla sätt!!!! Glöggmingel, flera roliga tävlingar (om jag nu får skryta lite - var ju med i "Julgruppen" som stod för arret), jättegod julmat och därefter dans till Spotify....


Det är fantastiskt festligt att se vissa vinnarskallar i personalstyrkan. Å vinner de inte kollar de allas resultat noga o energiskt. Det gäller som domare att ha stenkoll på reglerna så inga kryphål finns ; ) Jag hade hand om ordkluringen - tävlingen som jag för övrigt har snott från en annan fest vi var på i höstas. 11 bokstäver skulle bli ett speciellt ord "PARLAMENTET". 7 av 8 lag klarade inte just det ordet. Ett lag klarade det på 15 sekunder - dessutom en tjej som urprungligen kommer från Colombia. Hon fick hederspris!!!!! Fantastiskt!


Idag har det gått förvånansvärt bra att jobba trots att gårdagskvällen blev seeeen. Gick hem i natten. Det var 14 minus på termometern och jag hade feststass på. Har jag någonsin klagat på kyla??????


Har nyss varit på körövning. Sånger till julkonsert på söndag. Välkomna alla som vill höra sköna sånger med xtraallt när det gäller julstämning! Kl. 18.00 i Flisby kyrka!!!


Gooooood natt!!!

Av Sofia - 14 december 2010 21:14

..var det inte på Stjärnfallet ikväll men väl Luciafirande.. En mycket gulligt litet Luciatåg spatserade från skolan ut på skolgården där brinnande vedkorgar i järn brann men värmde föga. Attans vad kallt. Ingen aktivitet för en mamma som efter två minuter hade stelfrusna fötter... Den glömda mössan gjorde väl sitt till. Men barnens sång och glada uppsyner värmde oss vuxna. De såg ut som stoppade korvar...lr mer som Michelin-gubbar (för de är ju faktiskt vita) med alla sina termokläder under lusselinnen. Vissa var nissar och en o annan pepparkaksgubbe/gumma fanns det med. Jag får aldrig till några riktigt bra kort på alla barnen..men några stycken på Stella blev det.


Sånger som "Sätt dig på bocken", Staffan var en stalledräng" ljöd och barnen var glada och såg inte ut att frysa ett dugg. Sen blev det varm glögg o pepparkakor. Det var första Lucia't utomhus i vår familj och idén är ju bra. Alla slipper trängas inomhus eftersom det är platsbrist redan utan alla föräldrar/mor- och farföräldrar. Eventuell smitta som flyger runt dör antagligen redan vid minus 2 och eftersom det nu var minus 10 och dessutom snålblåst fanns det nog inget som kunde spridas...


Ett par timmar extra på jobbet ikväll och nu är man rätt färdig. Hallå - nog för att jag tycker tiden går fort men i morgon önskar jag det vore den 23:e dec för då är jag LEDIG!!!!! Men vid närmre eftertanke är det jobbets julfest i morgon så DÅ ska jag INTE vara ledig!!!!


Natti!!!




  

En liten michelin...jag menar tärna!!


  

Tre små tärnor - bästisarna Tuva, Maja o Stella!!!

  

En sån där kass bild å jag tänker mest på "Voffår gör di på detta visset, voffår då då??

Av Sofia - 13 december 2010 20:22

Det var en riktigt härlig stämning i vårt café Vipan idag. Att få lyssna till den riktiga Lucian (å nu menar jag inte den från Syrakusa utan den från Nässjö). Levande ljus i håret som på nåt sätt symboliserar "äkta" för mig. Men jag skulle ändå inte vilja byta med henne. Fullt med stearin i håret...vilket jag naturligtvis hade tagit om man som 18 lr 19-åring någonsin hade fått vara kandidat och sedan valts till Lucia.  Min kompis Susanne var med i tåget 1988 och enligt var hon har berättat var det högt tempo HELA dagen, hela veckan... Jag var i varje fall Lucia i N:a Sandsjö kyrka en gång på tidigt 80-tal vilket slår det mesta i form av stämning. Finns inget som är så vackert som ett Luciatåg i en kyrka med sin fantastiska akustik.


Akustiken var inte den bästa idag när 140 kommunanställda trängdes i vårt café. Därför var de extra duktiga - Luciatåget! Sjöng hur fint som helst. Sen blev det skinkmacka, kaffe o pepparkaka! God frukost!


Jag var en av de som vann kommunens språktävling.   Va glaaaad jag blev när jag såg det på internsidan SNIKKE idag. Tillsammans med en annan kille får vi varsitt presentkort på Bokia! Tävlingsmomentet var dels att skriva om 3 st obegripliga byråkratiska meningar till vettig svenska och dels att sätta bra rubriker till 3 st textrader. Dessa moment är ju verkligen min grej och så fantastiskt kul och när resultatet blir vinst är det xtra roligt!!!!


I morgon är det Lusse i Stellas förskoleklass. Det är inte mycket "äkta" med tanke på alla ljuskronor i plast men det är såååå kul att se de små, inte alltid helt koncentrerade på uppgiften men ändå. Rätt var det är har tre tärnor det lilla elljuset i munnen. Men det är så tjusigt ändå!!


Ha en go kväll!!

Av Sofia - 12 december 2010 20:14

Mer snö och mer kyla, kallare kyla! Visst ger det stämning men hallå - det räcker med stämning nu. Värmeljusen gör sig redan så fint.... Elin satt häromdan och pluggade inför ett geografiprov. En av repetitionsfrågorna var: Vad är skillnaden mellan väder o klimat! "Väder är det som är just nu, och ett par dagar framöver" stod det i boken. "Klimat är det som gäller för en lång period". Med andra ord - i Sverige har vi gått in i en ny istid.... Jag är nog egentligen inte så trött på vintern men jag är urless på allt som följer!! Bl.a är jag så fullkomligt skogstokig på igen-isade bildörrar. Ungarna rycker och får inte upp den, jag rycker och det går definitivt inte bättre. Sen när vi väl ger upp och alla kravlar in genom förardörren - då lyser lampan i bilen "dörr öppen" och det är då inte enklare att få igen dörren... Nog tjatat om kalla tankar!!


Idag har det varit pepparkaksbak för hela slanten. Nej, JAG är inte så duktig att jag sätter till en gigantisk deg som min svärmor är och dessutom frivilligt bjuder in samtliga kusiner (6 st) till bak. Väldigt skönt att generation äldre tar tag i saker o ting o skapar traditioner samt får dem att leva vidare.... Minns ju hemma när mamma gjorde deg så hela assistenten var full. Ca 1000 pepparkakor brukade det bli o de varade långt över Julen. Å just pepparkakor fick jag faktiskt vara med å baka. Några plåtar orkade man - sen tröttande man rätt kvickt. Å det var ju inte så att man fick laborera och "leka". Det gör ju mina egna rätt duktigt - En del är tunna o fina, vissa är inte riktigt så tunna om man uttrycker det milt... Väldigt väldigt goda!!! 


Go kväll!!! 


  

Mitt lilla tomtebo!


  

Hon är nog c a 20 år - denna lilla lr jag menar bastanta "drejade" Lucia!!!

Av Sofia - 11 december 2010 17:48

Lördag o fler projket att påbörja, genomföra och avsluta.. Två klippningar för flickorna och därimellan försöka handla några julklappar...vilket inte är helt lätt när vissa av barnen är med. Men vi växlade allteftersom Elin satt hos frissan och sedan Stella. Att handla julklappar borde vara en aktivitet förlagd till nätterna. Då barnen sover och man inte sitter på jobbet. Nu ska jag inte överdriva o påstå att jag alltid sitter till efter stägningsdax men i ett par veckor har det faktiskt känts så..


Fixade ett gäng biljetter till Annandan oxå. Hotell Högland - 30+!! Den där kvällen då typ ALLA går ut och man träffar just ALLA (o knappt hinner med att prata med en handfull för kvällen tar slut). Kul kväll och vi skulle eg. inte gått iår... Men sen fick vi en mycket trevlig inbjudan på "förfest" och lyckads ordna både ledigt dan efter samt barnvakt!


Stora julgodisgörardan blev det idag. Knäck, tryffel, fikonbollar och så marsipan i alla möjliga former och färger. Köpte en ny färg i år - blå! Den var inte så lätt att hantera så mängden blått blev lite väl blå helt enkelt. Ser giftigt ut! Å Sus, jag tror faktiskt jag lyckades med knäcken iår. Brukar ju annars ha tandläkarvarning på den!!


Kväll och just nu skulle jag vilja ladda ner Idol-Jay's vinnarlåt! Smäktande ballad och den måste ju bara tjatas ut nu.... Så fort som möjligt!!!


God kväll!!!


  

Stellas standardklipperi - dit hon alltid går med sin pappa!!!


  

Näe, jag är inte sponsrad av stället även om man kan tro det här; ) Bara lite diskret produktplacering. Duktig tjej som sitter så still, så still!!


  

Beställde jag en prinsessa? Trodde det bara var klipp???


  

Här finns det energi ska ni veta!!!


Av Sofia - 10 december 2010 20:42

Kärleken till sången och kärleken till uttrycket driver mig... Något måste det vara när man vaknar upp en sån här dag och vet vad man tackat "ja" till. Att sjunga på en begravning där man har synnerligt starka personliga band till den avlidne är svårt. Å det var extra svårt idag. Vet inte riktigt vad det berodde på. Kanske för att dagen var så gnistrande, kanske för att man får se sina kusiner - nyss förlorat en far, kanske eller rätt mycket för att snart är det någon annans tur i ens närhet - vill inte ens nämna ordet mor och far i sammanhanget  - men måste - "livets gång" heter det - men så svårt att ta in. Kanske är vi dåliga på att umgås med döden. Det är något helt naturligt men känns aldrig så när det drabbar oss själva.


En sån otroligt fin begravning det var idag. Orden i kyrkan, talen på minnesstunden - allt gjorde detta till att man automatiskt tänkte "tänk om Kalle fått vara med". De 4 barnen och de 10 barnbarnen hade gjort ett bildspel vilket var fantastiskt. Bilder på Kalle från ungdomen och uppåt blandat med vackra bilder på ljus och hjärtan samt en tänkvärd mening från vart och ett av barnbarnen (i åldrarna 13--30 år). "Första gången jag vann över morfar i yatzy, då gav han mig en ficklampa som jag alltid sedan burit med mig"....


Det var många som höll fina tal, däribland min egen far. Han tar inte till orden så ofta men när han väl gör det är det oerhört tänkvärt - direkt från hjärtat!!


Jag tänker inte skriva ett ord om Idol-finalen vilken jag sitter framför nu.. Passar liksom inte in en sån här dag. Tar det i morgon!!


Alla tankar till moster Karin ikväll o mina kusiner Hans, Maria, Anna och Elisabeth med familjer!


Fridens!!

Av Sofia - 8 december 2010 19:45

Rubriken rimmar på "o tiden bara försvinner".. Över huvud taget försvinner alla dagar i december otroligt fort. Vet inte vad det är som speedar upp det men det går fort, fort.... Om man struntar i ALLT som har med julförberedelser att göra - undra om det blir jul ändå?? Tänk om det aldrig slår över till den 24:e från den 23:e?? Jag har ju i alla fall fått min salamikorv i dag. Det luktade gott och MYCKET vitlök så man ska nog inte inta några tunna skivor innan man går till jobbet ; ) Eller så ska man å får vara helt i fred på rummet... Vill jag ju förstås inte... När man jobbar på en serviceförvaltning ska man hjälpa o serva.


Denna vecka har jag blivit totalt neddringd av människor som vill veta sitt lägenhetsnr. Tjena! Med tanke på att man sitter på den informationen och vi har ca 600 ställe så...... Men jag har gjort många människor lyckliga och glada med mitt svar.


Lantmäteriets 4-siffriga lägenhetsnummer var något som startade för c a 2 år sen och antingen måste fastighetsägaren sätta upp "synliga" listor i entréerna alternativt märka upp varje lgh-dörr.. Någon (inte jag) beslutade att listor i entréerna räckte... He, he, he - den kom tillbaka som en boomerang. Samtidigt genomförs denna vecka en mätning på externa samtal till hela kommunen. Min funktion bl.a är med i denna mätning och det innebär att man ska regga sina samtal + koda vad man gör med dem. Enbart info, adm. arbete, utredning etc. Gissa om min statistikstapel är gigantiskt TJOCK!!! Tjoho!!


Ikväll sover jag kl. 21.00 Natti!



Av Sofia - 7 december 2010 19:27

Åååå vad skönt det är! tänkte jag när jag tog plats bredvid bandybanan på Skogsvallen idag. "Bara" minus en grad och ingen blåst (som det faktiskt nästan alltid gör just på Skogsvallen). Jag fick revidera min uppfattning rätt omgående. Efter en kvart började mina tår ge sig till känna och efter ytterligare en kvart kände jag dem inte mer... Davids ene bandytränare tillika min chef på jobbet ifrågasatte/kommenterade/poängterade (svårt med ordval här) mitt mösslösa huvud och jag kan erkänna att det kanske borde tagits på...


Jag fick skjutsa till bandyträning idag eftersom Ulf hade arbetsplatsträff till kl. 19.00 på Posten i Vaggeryd. Underbart härlgit att se dessa pojkar födda 00/01 skrinna på isen med boll, mellan koner, bakåt och framåt och slutligenn spela lite match!! Å jag känner äkta glädje att David har en sport att vara aktiv i även om jag ibland svär inom mig - å denna förb.... bandyträning!!! Å då menar jag rent logistiskt och tidsmässigt!!!


Väl hemkommen blev det en varm dusch. Mina vita tår gjorde en färgskiftning till blått under de heta strålarna.... Såg nästan lite otäckt ut! Jag har en gång förfrusit mina fötter vilket ger sig tillkänna direkt när jag står still temperatur under 10 grader!!!!


PS. Idag har jag blivit bjuden på lunch av "starke man" eller jag menar min bror ; ) Lax på Hotell Högland! Trevligt, trevligt att umgås med honom en timme!!! Sett hans kontor i stadshuset oxå. Kanske jag är lite "jag mötte Lassie" men jag tycker det ÄR häftigt att få luncha med ett kommunalråd och han betalade ur egen ficka - det SÅG jag. Får bjuda tillbaka snart....


God natt!!!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8
9
10 11 12
13 14
15
16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards