Alla inlägg under maj 2020

Av Sofia - 18 maj 2020 17:56

Gick hem lite tidigare idag. Vackert väder och helgens hemska vind hade mojnat. Glömde att fylla på med reservbananen. Efter en rätt skral lunch på Espressohouse var det inte tillräckligt. Fick soppatorsk i Vallbohaga. Ett rätt kraftigt sådant. När all energi bara rinner ur kroppen. Gjorde paus och letade i ryggsäcken efter något ätbart. Hade jag haft min andra väska hade det funnits både reservchoklad och nötter (känner mig själv). Inte i datorväskan. Jag såg den där bananen framför mig som en hägring, som vatten i öknen.

Började sakta gå in i skogen mot Solbacka och funderade på ätbara saker i naturen. Märkligt att man där och då längtade till hösten - då är naturen som ett skafferi. Blåbär, lingon... Jag letade efter gökört, vilket faktiskt smakar gott, men hittade inga. Granskott går att äta så jag malde i mig en näve. Lite beskt och syrligt men det gick ned. Faktum var att jag återfick (nästan) krafterna och tog mig hem. Kokade havregrynsgröt och den tallriken har nog aldrig smakat godare.

Nu ska jag skypa med mina centervänner som befinner sig på möte i Norra Sandsjö bygdegård. Tog mig friheten att inte åka dessa fem mil utan nyttjar tekniken. En sann Centerpartisk. Granskott till mellanmål o inget bilåkande. Grönt är skönt!

Mums

Av Sofia - 17 maj 2020 19:41

Idag har vi verkligen trotsat vädrets makter, hela dagen! En utedag och därmed har mycket blivit gjort.

Vi skulle hämta plattor på Byggmax men eftersom vi inte var helnöjda med den plattan vi såg där, slutade vår färd i Flisby. Lite dyrare men MYCKET snyggare. Gott! Sedan var det väl tur att ingen bil med färger i vitt, gult o blått kollade vikten. Vi kom hem, med sakta fart.

Sedan skulle vi vattra. Ett nytt ord och begrepp för mig men nu vet jag. Jämna till ytan och göra perfekt rakt med vattenpass. Det slutade med att Jonas gjorde den sysslan själv och det blev jämnt o fint. Första plattan är lagd och resultatet kommer att bli kanon. Under tiden klippte jag gräs i ömsom sol, ömsom hagel. Men!!! vi hade ju investerat i en robotgräskloppare? Jo, men den lille rackaren vill ju av någon anledning inte klippa sektion mitten av vår trädgård. Utredning pågår....

Å vi bänkade oss framför Eurovision från Holland igår och jag tyckte det var ett riktigt trevligt arrangemang. Att artisterna från respektive land fick visa sin sång (några sekunder) och sända oss sin hälsning. Bäst var inslagen med vinnande bidrag i lite ny tappning. Måns Zelmerlöw på gitarr från sitt hem i London, framföra Heroes. Jag fällde en tår när vårdpersonal visades i bild till texten: We are Heroes of our time, dancing with the daemons in our mind?. Vem kunde ana att den texten skulle vara klockren i Coronatider. Har en brorsdotter som jobbar och hjälper Coronapatienter på Ryhov. Du är en av alla hjältar, Ella!!

Ha en fortsatt go söndagskväll, ta hand om er!

Tunga plattor....

Vattring pågår

Första raden är lagd

Av Sofia - 16 maj 2020 16:28

Att åka till Bringners i Eksjö är som att vandra runt i ett riktigt paradis. Alla möjliga sorters blommor, krukor och tillbehör i överflöd. Den där känslan av att vilja ha allt eller åtminstone väldigt mycket kommer direkt när man går innanför dörren och släpper inte taget för man har gått därifrån. Det är nog tur att Jonas är med och hindrar mig lite även om jag mest blir irriterad när jag hör dämpande kommentarer i min iver. Å andra sidan är det klokt att inte köpa tillbehör och grejer till t.ex växthuset då det faktiskt inte är på plats än.

Vi fick med oss en del ändå. Murgröna för att byta ut de som inköptes på Granngården för några veckor sedan.... De frös! Har aldrig hänt förut, kanske köpte jag murgröna för inomhusbruk och jag tänkte inte på att fråga eftersom de stod just UTE!

Två fina hängamplar pryder nu altanen och vi får väl hoppas att de inte blåser sönder härute. Vi har ett gigantiskt trädäck och altan och det krävs lite blomster för att mjuka upp det.

Vi har njutit av en runda i skogen oxå och hunnit titta på stenplattor som ska vara grunden till växthuset. Nu tar vi helg.

Fortsatt trevlig lördag!

Av Sofia - 15 maj 2020 17:50

Namnsdagar är väl kanske inte så stora firardagar men jag tycker det är såååå roligt att få grattis IRL, mess och facebook. Å det har jag fått massor idag. TACK alla goa människor! Trots regn och rusk känns dagen lite varmare. Har grattat mina flickor också. Både Johanna och Stella heter Sofia i andranamn.

Idag på lunchen var jag o hämtade Davids studentplakat. Tänker ha det här på jobbet tills det är dags. Annars kommer han att leta upp det?.och tjuvkika. Idag kom också beslut att det blir utspring. Ett efterlängtat besked! Det blir inte som vanligt men det BLIR ett. Etappvis och i mer ordnade former. Max 2 st anhöriga till varje elev och man får inte komma för tidigt och inte dröja sig kvar. Å en stor dos vädjan att hålla avstånd! Tack för att de tänkte om, lyssnade på eleverna och gjorde det bästa av den lite sorgliga situationen. Det här blir bra!

Å så blev jag av med 1 dm hår igår. Silver blev till guld. Senast jag gjorde ordning mig i håret var 25:e okt så det behövdes verkligen! Tack fina Mia och Olle för besöket. Några Pokemon hittades här i Spexhult till Olles stora glädje.

Må väl vänner!

Gammal bild på ung Sofia

Ung bild på gammal Sofia :)

Av Sofia - 14 maj 2020 19:39

Idag tog vi farväl av Boije Rapp. Begravning i Bodafors kyrka. Det gick bra att sjunga men jag var riktigt nervös. Jag var inte riktigt beredd på att det skulle bli så känslosamt. När allt kommer så nära blir det lite svårt. Nervositeten kan spela rösten ett spratt men tonerna höll sig i schack.

Jag körde genom Bodafors till kyrkan o tårarna kom första gången när jag såg flaggan på halv stång utanför smedjan, Rapps smide. Sedan kom tårarna andra gången när jag såg kistan i kyrkan samt den stora släggan som låg som en klockren dekoration vid alla blommor. Han hade ju varit smed i hela sitt liv. Sedan kom tårarna när jag såg min kusin Björn komma och alla de andra släktingarna.

Tack Herre att du ger mig styrka att få fram toner!
En riktigt fin begravning. Dagens pinsammaste. Det sista jag skulle göra var att plocka en stor fin tulpan från vårt land och ha med mig som handbukett. När jag kom till kyrkan hade jag ingen tulpan med mig. Glömde! Begravningsentreprenören räddade mig och fixade en bukett av kyrkans tulpaner o pärlhyacint. Tack Per Malmkvist!

Av Sofia - 13 maj 2020 19:44

Sjunger och övar. Jag har fått ett hedersamt uppdrag och det äger rum i morgon. Ska sjunga på min morbror Boije Rapps begravning. Min näst äldsta moster Majkens make har vandrat vidare. Sorgligt när ett liv tar slut men han var född 1921 så på sätt o vis är det livet. Å vilket liv? Änglar lär få roligt där uppe vill jag lova. Mamma var ju lillasyster o inte alls gammal när Boije började fria till Majken i Hägnen. Han introducerade både kortspel o stenkakor, har mamma berättat. Å det är den första människan jag sett med en tatuering. Ett stort skepp vill jag minnas.

Har inte jättemycket minnen av Boije - mamma var ofta hos Majken när jag var liten o var med, men han var mest i sin smedja som låg intill deras hus i Bodafors. Eller ligger för sonen Björn har tagit över. Å jag minns att han räddade pappas mjölkning några gånger då det blev strömlöst i Sandsjö. Han kom med sin Unomug (typ av jeep) o kopplade på sig på ledningen. Korna blev mjölkade men TV?n gick sönder (ojämn elfas lr nåt sånt).

Skulle leta upp nån bild på honom när Johanna var liten. Jag vet att alla mammas syskon kom med en sked och bebistitt när syskonbarnbarn kom till världen. Tyvärr gick jag bet. Hittade inget kort.

I morgon blir det en ?liten? begravning i Bodafors kyrka. Det är Covidtider. Jag ska göra mitt bästa för att göra dagen minnesvärd.

När jag letade minnen i Johannas första album hittade jag saker jag glömt. Saker jag skrivit o det är så kul att återse. Känner mig som en riktigt duktig mamma för en gångs skull!

Av Sofia - 11 maj 2020 18:45

Vinterjacka på o så promenad till jobbet. Ska jag aldrig få hänga av mig den där täckkappan? Idag behövdes den mer än vanligt! Vacker morgon, sol o fåglarna vrålade i kör. Undrar just vad de sjunger om? Att det var lite väl kallt idag?

Närmar mig Nässjö och tar kort på det hav av tulpaner som pryder hörnet vid Pizzeria Cactus. Så vackert. Behöver inte resa till Amsterdam för att se många tulpaner när Nässjö levererar.

En dag full av budgetmöte. Budget 2021. Nu ska det gissas och kalkyleras. Rätt kul om du frågar mig. Lite knepigt dock, kanske knepigare än vanligt. Hur kommer Corona påverka siffrorna nästa år. Nej, såklart får vi tro att allt är som vanligt om det någonsin blir helt vanligt igen...

Hem till vårt kära eller okära ogräs, några kvällar till - sen så är det nog borta. Jo visst - dundermedel i all ära men det vissna ogräset är gult o även detta ska plockas bort.

Raggmunk o fläsk väntar när jag har stekt klart! Go kväll!

Av Sofia - 9 maj 2020 19:22

Idag har vi firat Johanna. Full balkong i det vackra vädret. Tur att man kunde sitta ute såhär i Coronatider. Har lite dåligt samvete för att vi ?reser? men jag tänker att det inte är värre än att gå till jobbet och alla var ju friska.

Så otroligt härligt när alla är på plats. Johannas föräldrar, Johannas alla syskon med respektive, svärföräldrarna o så Jonas såklart. Gotårtor varav en med fel ålder?? men god var den. Deras nya investering (får man väl ändå omnämna den), ragdollkattungen Venice fick nog mest uppmärksamhet idag. Söt så jag smälter. Vill ha!!!!
Tusen tack Johanna och Oliver för härliga timmar. Det är så kul att besöka er! Åh vilka gröna fingrar du har Jois. Om jag hade hälften av din förmåga. Men vi kämpar på...

Sitter o njuter i utesoffan med fågelkvitter och ljusgröna björkar. Inte jättevarmt men med en filt funkar det helt ok. Har sprayat ogräs med nåt miljövänligt dundermedel och förmodligen är det inte så dumdrigt som jag hoppas. Men, men....ett försök att få bort det som jag inte orkar riva för hand. Vi har även sått pallkragar med rödbetor, dill o persilja. I väntan på växthus kan vi ju komplettera.

Nu väntar grill och kyckling. Lördagskväll i Solbacka, paradiset på jorden.

Ha en fin kväll!

Vem är sötast här då?

25??

Juveler

Man smälter

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards