Alla inlägg under maj 2020

Av Sofia - 8 maj 2020 16:07

När jag blir pensionär vet jag precis vad jag ska göra. Jag ska sitta uppe hela natten och titta på fullmånen. När den vandrar över himlen och speglar sig sjön. Det är nog det vackraste och häftigaste som finns här ute i Solbacka. Nu är det bara fullmåne en gång i månaden och det är inte alltid det är klart väder så den syns. I tisdags natt var det just en sådan natt och som vanligt kunde jag inte sova. Det måste ha med månens kraft att göra, eller? Försökte ta kort men de blir sällan så bra med mobilen. Man kan ana hursomhelst hur vackert det är.

Jag ska rensa ogräs oxå. På förmiddagen när man är pigg. Veckan som gått har bestått i morgonpromenad till jobbet, full arbetsdag och sedan hem o rensa. Då är man rätt mör kl 19.00 då vi har sagt ?slut för idag?.

Något jag ska göra redan till hösten, alltså innan jag blir pensionär, är att sätta fler tulpanlökar. Åh så fint det är i landet. Tog in ett exemplar och den har stått i vasen hur länge som helst. Bra när båten är lite lagom varm. Då går det lite saktare och allt blommar lite längre. Vitsipporna har lyst upp marken länge nu.

God fredagskväll!

Obs! Köpta...

Av Sofia - 7 maj 2020 19:45

...idag är det Johannas födelsedag. Den 24:e i ordningen. Du gjorde mig till mamma för första gången den 7:e maj kl 07.34 på morgonen. Du var beräknad till den första maj o den gå-över-veckan var minst sagt lång väntan.

När man blir förälder första gången blir livet aldrig mer sig likt. Å det är bara positiva skillnader. Trots den oro som situationen för med sig (å jag har fått en stor dos orosgener) uppväger lyckan o glädjen tusenfallt.

När jag igår tittade i dina album fastnade jag i album nr 2. Ålder från 3-7 år. Alla dina projekt (som du benämnde dem), alla dina leenden och upptåg. Är så tacksam för att jag fotade så mycket och ofta. Två bilder har jag snott från dig. Din kreativitet och ditt konstnärliga anlag är en stor gåva och det är så otroligt härligt och spännande att se vad du hittar på. Dessutom har du vuxit upp till en sån cool och förståndig kvinna, dessutom vacker så det gör ont. Älskar dig mer än luften du andas! Men det vet du.

Hoppas du har och har haft en toppendag! På lördag ska vi fira dig och jag längtar. Bonusen blir att få se er nya juvel. Ragdollkattungen Venice.

Kram mor

Grattis Jois till 24 år

Av Sofia - 5 maj 2020 20:41

Att få komma hem o få hänga av sig hjärnan är skönt! Hela dagen har jag ägnat åt att siffror ska stämma på korsen och tvärsen, uppåt och nedåt, utochin och bakofram. Det kallas delårsrapport, tertial 1, uppföljning april. Å det ser så fint ut för Tekniska Serviceförvaltningen, siffrorna lirar mot budget med ett gott litet överskott. Det gäller att njuta - nästa månad ska de hårda besparingarna falla ut o sabba typ allt. Så är det i en kommun som har dålig ekonomi.

Men när jag går till jobbet nästan varje morgon, glädjer jag mig åt allt vi gör. Är glad när jag går på vårsopade gator, ser fina tillbyggda Åkerskolan, ser nyrenoverade tak o gallrad tätortsnära skog. För att inte tala om den nya bron som snart ska monteras på Södra vägen över stambanan. Häftigt!

Hem o plantera om små tomatplantor till större krukor. Om alla tar sig (vilket är en utopi) blir det 30 st. Jonas förberedde markarbete för kommande växthus där de ska bo, sedan. Jag är långt ifrån haj på det här så jag ringde min äldsta dotter som kan plantering långt bättre än jag. Hon har gener efter sin farmor o får god hjälp av sin svärmor som har ett gigantiskt växthus utanför Borås.

Jag är nöjd. Efter lite grusgångsrensning har det blivit sen kväll. I morgon får jag hänga på hjärnan igen - uppföljningsmöte med varje avdelningschef. Nu ska man få till en prognos oxå!

Natti!

Har inte en aning om jag gör rätt men skulle alla dö finns det tomatplantor att köpa!!

Av Sofia - 3 maj 2020 20:03

Igår var jag och Jonas ute o gick. Högst vanligt men igår inte våra vanliga spår. Vi tittade till Trafikverkets anläggningar. Det året vi köpte huset hittade vi en häftig grotta inte alls långt ifrån där vi bor. Ett öde utrymme in i en bergvägg som var lite kul att utforska. En extra laddstation för tåg intill stambanan fick jag veta när jag hörde mig för. Igår såg vi till vår besvikelse att de fyllt igen hålet med grus. Men det finns fortfarande lite mystiska byggnader på toppen.

När vi kom hem kom ett solsken på uppfarten. David visade stolt upp en utmärkelse han hade fått från bandyn. Årets spejare i NIF P19. Så otroligt hedrande och kul. Ingen stor samling i Brinells aula som det brukar vara men ändå lika hedersamt. Glad son o stolt mor! Han är så värd detta! Fina ord som skrevs i motiveringen.

Vi har tillbringat ett dygn i Stenungsund denna helg. Nu har vi äntligen fått se se Jonas dotter Mickans nya hus som de köpt. Fint hus. Havsutsikt. Väldigt vacker stad intill havet. Trevligt att träffa den lilla familjen. Elise är nu 8 månader o har hux flux från bebis blivit en människa! En riktigt go unge o hon kommer att få smeknamnet klockan. De lägger henne vid kl 19 varje kväll, sover hela natten, äter o sover en sväng igen. Idag var vi ute o gick. Hon höll låda hela den timmen med sina ljud.
Stort tack Miccan o Johan för goa o mysiga timmar!

Ha en fortsatt fin söndagskväll!

Mystiska byggnader i skogen

Stambanan därute

Ett solsken kom o visade sin utmärkelse

Ned på golvet för att leka

Favoritmat på bästkusten

Promenad mot havet

Stenungsunds Spa är nu väldigt öde o tomt...

Av Sofia - 1 maj 2020 18:38

Så går vi in i maj månad. En månad som brukar vara mer än hektisk. Avslutningar i alla dess former för skola o förskola, föreningar o annat. I år blir det det nog lugnare på många sätt. Corona. Inga sammankomster med mycket folk. Igår firade de allra flesta valborg ensamma i sina hus, utan vänner och utan eldar.

Vi skapade vår egen brasa o jag njöt en stund av min gitarr tillsammans med KENT. Det bästa svenska band som någonsin funnits o så upphör gruppen. Min vän Susanne o jag tittade på avskedskonserten i Växjö för några år sedan. Vemodigt vackert! Men musiken lever kvar. Tack o lov!

Det hade varit roligare om jag filmat Jonas i går kväll. När han skulle filma mig o sången framför elden trodde han nog mer om sin kroppsliga förmåga än vad som var rimligt. Hopade upp på fåtöljens rygg o föll bakåt. Ja änglavakten var där o allt slutade lyckligt. Var dock nära till skratt under hela sången....

Idag har vi i regnkläder vandrat i skogen. Blött o kallt. Sov en stund efter den promenaden. Det har varit en såsig dag o inte mycket nytta har gjorts. Det måste få vara så ibland.

Trevlig första maj!

Valborgskväll

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards