Alla inlägg den 12 maj 2022

Av Sofia - 12 maj 2022 19:24

Idag tog vi farväl av morbror Gösta. En mycket vacker och fin begravning i Vallsjö kyrka. Kyrkan var välfylld. Förutom en stor familj, fyra barn och många barnbarn och barnbarnsbarn var alla kusiner på mammas sida samlade förutom en och bara vi är nitton. Många vänner därtill kom för att delta.

Prästen höll ett sånt fint och personligt tal om Göstas liv. Han var Tretton när morfar gick bort och Gösta och brodern Sture fick huvudansvaret för gården på Hägnen. Otroliga tanke. Naturligtvis fick mamma och systrarna oxå hjälpa till men ändå. Jag minns Gösta som otroligt rolig. Det var alltid lika roligt när han kom o åt sina frukostmackor och tog paus från väghyveln.

När han gick i pension blev han en mästare på att baka. Särskilt bullar. Intresset för trädgård var stort, när vi var där på kalas gick man alltid en trädgårdsrunda för att kolla på växter och odlingar. Jag har förstått idag att pelargoner var ett stort intresse och det var extra fint att kistan idag var smyckad med pelargoner. Så vackert. Å Göstas fru Maggan, gjorde fantastiska kort vilket idag användes som program. Så fint!

Mitt uppdrag att sjunga gick bra. Svårt, jobbigt och nervöst men jag fick hjälp. Dels av honom jag bett det om som tog emot Gösta idag, dels av fint ackompanjemang av kantorn Jarri. Akustiken i kyrkan tog också bort en del av nervositeten. Efteråt är man bara så obeskrivligt tacksam och glad att man klarade av det.

Jag fick en fin pelargon som tack för sången av mina fina kusiner och en uppskattningspeng som jag upptäckte först hemma! TUSEN tack Kalle, Nicke, Boa och Tidde!

Kram från Tullan

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9 10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards